WIKI: Yonghe-templet (雍和宫, Yōnghégōng), egentligen Fredens och harmonins palats, är ett viktigt tibetanskt buddhistiskt tempel i Peking som tillhör Gelug-skolan. Det är ett av de största lamaistiska templen utanför Tibet och anses vara den bäst restaurerade tempelanläggningen i Peking. Templet är orienterat längs en nord-sydlig-axel, och består av en hage, flera inre palats och olika hallar. Den viktigaste är Den oändliga lyckans hall (Wanfuge), där det står en 18 meter hög staty av Buddha Maitreya utskuren ur sandelträ. Trästammen är 26 meter hög, men åtta meter ligger under marknivån. Statyn var en gåva från den sjunde Dalai Lama till Qianlong-kejsaren.

Fantastiskt ställe! Vi letade efter Konfucius tempel som ligger precis intill men hann inte hitta den innan området stängdes för besökarna. Får bli nästa gång! Absolut värt att besöka i Peking.
Tunnelbana: linje 1 eller 5, station Yonghegong.

»FLER BILDER / THE GALLERY

Yonghegong – 雍和宫