Efter Cluj åkte vi till Sighisoara, som är typ vampyrstad nummer ett i Transylvanien:) Där stannade vi i några dar och träffade Traians (vår chaffis) kompisar Calin och Carmen. Och deras hundar Skippy & Bobby. Vi var hemma hos dom lite av och till och en kväll hade vi världens grillparty. Vi alla bidrog med nått i mat- & drickaväg och sen körde vi hårt en kväll. Man blev inte hungrig igen förräns nån gång kvällen efter. Och då åkte vi hem till dom och åt upp resterna:) Annars så gjorde vi igen lite utflykter i krokarna och en morgon gjorde jag en egen hajk på några timmar med start 6 på morgonen. Tuppen hade ändå väckt mig vid 4, så…Jävla tuppen höll på fortfarande när jag kom tillbaks:) Fantastisk liten stad med massor med gränder och gamla hus. Måste tillbaks och hälsa på!! Jusstde…hittade en schysst kyrkogård också!!
WIKI: ”Sighişoara (på ungerska Segesvár) är en stad i Transsylvanien i centrala Rumänien. Den ligger vid floden Târnava Mare, i judeţet Mureş, och hade 32 386 invånare i början av 2009.[1] Stadens medeltida centrum är sedan 1999 upptaget bland UNESCOs världskulturarv. Vlad Tepes, förlagan till Bram Stokers berömda vampyr Dracula, sägs ha bott i staden. Ett torn på toppen av ett berg fungerar som museum, och Vlad Tepes barndomshem (numera restaurang) återfinns bredvid.”

»FLER BILDER / THE GALLERY

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *