Wiki: ”Konfuciustemplen var inte bara en plats för att hedra eller dyrka Konfucius utan fungerade många gånger som skolor och lokal för de kejserliga examinationerna.”
Förra året letade vi efter stället för den var nånstans i närheten av Lama templet där vi hängde en heldag (värt!!!), men hittade inte och sen blev det för sent så vi gav upp. Lyckades bättre den här gången:) Man måste ha tid när man besöker templet (gäller alla jag varit på hittills) för det finns massor att se. Lyckades även pricka in en föreställning: ”Dacheng Rites-music”. Dom första bilderna är från ett litet tempel precis innan man är framme så den tillhör inte (?) Konfucius templet. Men den var fin så tog med några pics:):)

» FLER BILDER / THE GALLERY
» Om Konfucianism (Sve)
» Confucius Temple (Kǒngmiào) Hemsida (Eng)

confuciusblog

Confucius Temple – Beijing China