HURTIGRUTEN 28/9 2014 – Dag 2

Ålesund / Hjørundfjorden – Urke (Stopp: Ålesund, Molde)

Första dagen på sjön!!!! Vi lämnade Ålesund och efter ett tag åkte vi in i Hjørundfjorden och blev helt tagna av hur snyggt det var i det rätt dystra vädret och moln hängandes från bergen runt fjorden. Man hade möjlighet att åka iland i nån liten båt men vi stannade kvar och etablerade vår soffhörna i baren. Den behöll vi sen envist hela resan xD
Vi blev utdelade vår middagsbord (nummer 6) och på kvällen träffade vi våra bordskamrater Heidi (90-nånting) och Elli-Noora (17) från Helsingfors. Helt underbara och vi fick behålla dom ända till Kirkenäs. Sen skulle dom ta flyget hem.

141474477724036200_resized

Och sen på kvällen blev det orkan!! Vi blev förvarnade att vi skulle hamna mitt i stormen vid 23 tiden så vi bestämde att vi skulle sova i baren istället för att stänga in oss i hytten. För var man än befann sig när det började så var det inte nyttigt att försöka ta sig runt på båten.
Och när det väl började så fattade man. Det var som Gröna lund haha:))) Jävlar vilka vågor! Dom pratade om 9-10 meter höga men det var natt och mörkt så vi såg inte ett skit. Så inga bilder på spektaklet:/ Hade inte direkt lust att gå ut på däck och försöka få några.

Hade lite av och till sömn på soffan där jag fick försöka hänga kvar bäst jag kunde mellan åken. Antagligen så sov jag en del för har lite vaga minnesbilder från när jag vaknade till ibland. Mitt i värsta härjet så såg jag Pär sitta i soffhörnan och läsa en bok i lugn och ro. Sen hämtade han kaffe (vi hade kaffetanken precis vid vår hörna):D En annan gång så såg jag dom båda komma ramlandes nånstans uppifrån och klamra sig först fast i stången mitt i lilla diskogolvet för att sen rulla vidare neråt mot sofforna. Båten var nog rejält på sniskan just då men dom klarade sig fint! Sickna sjöbjörnar båda två:))
Och sen kom Sander krypandes över golvet för att kolla att vi var okej och stannade ett tag. Det hela pågick tills 4-5 på morgonen så typ hela natten. Men jag sov en del, alla klarade sig fint och det var en häftig känsla när man blundade och bara kände hur den lilla båten tog sig fram som en åsna genom och över vågorna. Vi hade nog tur som fick vara med om det! Blev en schysst början på resan med Bästa lilla båten i världen!!

♦THE GALLERY / FLER BILDER♦

lofotentop