Kyushu: Tsurumi-dake

[28 aug. 2008] Som sagt…vi tog bussen från Yufuin till foten av Tsurumi-dake och sen linbanan upp.  Personalen tyckte nog inte att vi var riktigt kloka utan påpekade mer än en gång att vädret är inte så bra.
Jotack det märkte vi nog, men vi skulle upp i vilket fall nu när vi ändå var där. Dessutom skulle vi åka ifrån Kyushu dan efter så det var i princip vår enda chans att hajka på en vulkan.
Så vi knirrade iväg i en vagn hängandes mellan himmel o jord. Och efter ett tag försvann vi in i ett moln. Och efter det såg vi inte så himla mycket, bara grå gröt. Det var en extremt skum känsla att vara inne i ett moln…det regnade inte direkt men det var blött, dimmigt och konstigt. Utanför stationen såg man på sina ställen nästan ingenting framför sig,  man hörde  musik i högtalarna och allting var bara så kusligt och bisarrt i allmänhet. Vi gjorde faktiskt en egen liten film däruppe…få se om jag nånsin kan få över det till youtube så att jag kan lägga in den här.
Anyways så hajkade vi runt i gröten ett bra tag och bla hälsade på en massa stengubbar som fanns lite här o var på toppen.

» FLER BILDER

blog1