På båten….

I helgen åkte jag faktiskt båt för första gången på 1000 år. Egentligen tillhör detta metalsidan men lite Finlandsbåtsnack kan man trycka in här också…
Vännerna i F.K.Û var ett av banden som skulle lira och deras gitarrist frågade mig ifall jag skulle åka…aldrig i livet, sa jag. Men sen tänkte jag om, snackade med arrangörerna på Sweden Rock, och vips så skulle jag iväg till havs med nästan 3000 metalheads!!
Det hela blev mycket bättre än vad jag hade tänkt mig…bra band, en massa folk som man kände eller åtminstone var bekanta från metalklubbarna i stan. Dessutom hade jag bra flax med hyttkompisarna. Den ena var Jenny (Wahlrot, jobbar på skivbolag) som jag kände sen innan, och dom andra var två killar som delade ut program när vi klev på i Värtan. Till vardags lirar dom båda i bandet Portrait. Så det funkade alldeles lysande! Dessutom bodde vi på plan 5, alltså vi hade ett FÖNSTER!! Jag kommer bra ihåg c & d hytterna ovanför maskinrummet nån gång för länge sen när man skulle bara ta sig över till billigast möjliga pris.

Så fort vi hade lättat från kajen skulle nästan alla till taxfreen och hämta sina ölbackar till hytterna.
Så jag, Peter och Kling gick iväg för att få lite mat. Nästan inga köer…det kom senare.
Sen var det inte så mycket tid kvar innan banden skulle börja så jag hämtade mina kameraprylar och stack iväg till scenen. Fantastiskt kul att fota på Galaxy!! Stor scen och supersnygga ljus!!
Har hört att det kan vara mycket sunkigare på en del andra båtar så hoppas SRF håller sig till denna nästa gång också. För jag tänker nog åka med i april…


Peter & Kling

I vilket fall så rullade allt på sen och när sista bandet var klara efter halv 3 på natten slängde jag kameraväskan i hytten, tog ett par öl, åt en köttbullemacka med Peter på morgonkvisten och umgicks med folk tills vi kom till Åbo vid 7 tiden.
Några timmars sömn och iväg igen. Skulle ha mitt morgonkaffe och sprang på Teddy, trummisen i F.K.Û, på väg till cafeterian. Vi hällde i oss en massa kaffe och snackade om livet och ingenting ett bra tag i Guitar Hero baren (där man fick röka!), sen fick han gå o samla sina prylar för dom skulle snart upp på scen. Så jag hämtade också mina prylar och drog iväg till Starlight, där scenen var.
Och sen rullade den dan igång...F.K.Û var bäst som alltid!! Och när Demon hade spelat klart så var vi nästan framme i Sthlm.
Så var det med den båtresan.

Mera om detta (och alla bilderna) i  » extrembloggen
När jag kom hem så kom jag på att jag hade tagit skitlite “vanliga” bilder. Mest livefoton blev det…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *