Japan 2009: Aizu Wakamatsu 23 oktober

Klar med ETT helt album nu. Resten kommer efter helt i o-ordning så småningom. Dåligt med förklarande bildtexter, men Aizu Wakamatsu har coolast samuraihistoria som går att läsa mer om bla.  r & här. Hittade inget bra på svenska, men ska få in lite bildtexter när jag hinner leta rätt på alla mina ihopsamlade pamfletter & prylar så jag inte blandar ihop fakta.  Den dagens reseblogg finns här.

På tåget mot Tokyo….
Vi kom upp i tid och åkte till Aizu Wakamatsu. Ett byte från shinkansen till lokaltåg och vi var framme vid 10 tiden. Fixade lite mat och fika innan vi började göra stan. Vi köpte en heldagsbiljett till loopbussarna som gick varje halvtimme och hoppade av där det fanns nått vi ville se. Finfin dag!! Lite kallt i morse men det gav sig snart och det var hur varmt som helst. Vi hann inte med Bandai-san, men vi åkte längs den ett bra tag så vi har sett den i varje fall. Inte så mycket höstfärger för mig på den här resan men det känns ändå inte speciellt deprimerande. Det har varit kul hela vägen.
Vi började med slottet, sen husen där samuraierna hade bott och till slut tog vi oss upp till berget Imoriyama där 19 unga killar tog livet av sig under kriget 1800-nånting. Dom alla var 16-17 åriga (dom kan ha varit yngre också) söner till samuraier och tillhörde Byakkotai, Vita Tiger brigaden. Jag måste åka dit nån gång i september när dom har festivalen med alla krigsherrar, samuraier, Byakkotai och hela kitet.
Vi har bestämt att inte åka iväg imorgon utan stanna i Tokyo vår sista dag och ta det lugnt. Ska kanske leta rätt på templet för lyckokatterna.
Det kommer att bli jobbigt att lämna Japan i övermorgon…
Fast det är fortfarande lite kvar och vi ska göra det bästa av det hela.

» MERA BILDER / MORE PHOTOS

IMG_1278

IMG_1288
Vårt åk

IMG_1282
Shinkansenperrongen, Ueno station

IMG_1289
Ner till Aizu Wakamatsu tåget!

IMG_1302

IMG_1317
Tsurugu-jo (slottet i Aizu Wakamatsu)

IMG_1335
Tsurugu-jo