Japan 2009: Yahiko 21 oktober

Inte så mycket detaljer i dom här bloggarna för jag är alldeles för trött alltid när man till slut hinner skriva. Klockan är alltid hur mycket som helst innan man kommer i säng och vi går upp tidigt varje morgon.
En detalj: I morse fanns det inte ett enda litet spår av det två dagars party som pågått här. Inte en enda liten fläck eller det minsta lilla skräpbit. Fantastiskt.

Dagens utflykt
17.30

Vaknade tidigt i morse och åkte till Yahiko tvärs över på andra sidan Japan. Shinkansen till Tsubamesanjo och sen ett par kortisar med lokaltåg. Max Toki dubbeldäckaren på Joetsu Line är den enda tråkiga shinkansentåg jag har åkt med hittills. Bara dom som sitter på övre däck har utsikt, vi andra sitter i källaren med huvet på perrongkantshöjd och ser dumma ut. Man ser absolut ingenting under resan så det enda man kan göra är att sova. Eller skriva blogg…;)
Just nu är vi på tåget på väg tillbaks till Tokyo efter en riktigt bra dag i Yahiko. Ganska mys att åka till ett litet ställe och hajka runt en dag. Vi kollade in en fin park och ett tempelområde,testade lokal glass. I den vevan blev vi kompisar med en lokal hotellägare som bjöd på kaffe och frågade ifall vi ville klappa fisk. Så vi gick och hälsade på hans Koi samling i dammen utanför. En guldfärgad var värt 1000 000 yen, alltså 80 000 kr!!! Jag kliade den på näsan lite. Vi gillade fiskarna.
Åkte linbanan upp till den lokala vulkanen och kollade på häftig utsikt från alla håll. Inte så mycket höstfärger ännu, men vi kanske hinner hitta det nån annanstans. Lever på hoppet.
Svalare än i Tokyo, men vi klarade oss bra.

23.30
Sov hela vägen till Tokyo så resan gick smidigt. Rullbandssushi (lax med majonäs & rå lök!!Bäst!!) bakom hörnet och sen åkte vi till Harajuku bara för att äta crepsu med jordgubbar blåbär vispgrädde och glass. Lätt värt:)

Imorgon blir det en körig dag. Speciellt för Kitty. Hon ska göra en massa promotionstuff och jag tänker rymma min väg ut på stan och komma tillbaka senare för att hänga med på resten av dagens program. Hoppas allt går bra.
» Resebloggen 21 oktober
» FLER BILDER / MORE PICS


 

IMG_0848Lokaltåget till Yoshida

IMG_0853

IMG_0869
Yahiko

IMG_0877
Yahiko

IMG_0904
Klappa fisk

IMG_0908
Klappa fisk Pt. 2