En av dom få (den enda??) dagarna Jocke hade ledigt, tog vi tåget till sista stationen. Bara därför att.
Det tog två timmar och eftersom vi hade helt missat att tåget stannade skitlångt bort från stationen fick vi verkligen springa för att hinna med.
Tåget stannade också vid Badaling som var muren närmast Beijing, och därför var det smockat och vi fick ingen sittplats.
Nu gick det alldeles utmärkt att sitta i gången mellan vagnarna så vi boade in oss där och hade det rätt bra. Speciellt när tågpersonalen kom förbi och sålde glass:) Framme i Yanqing tänkte vi bara gå runt lite i förorten och sen ta täget tillbaks, men träffade en kille med bil som körde oss till Longqing. Han lovade att komma och plocka upp oss vid stängningsdags också och all service för en hundring.
Vi var lite sent ute så vi hann bara se lite början av denna fantastiska plats, men nästa gång ska det bli en heldag! Killen kom som han hade lovat och körde oss tillbaks. Vi åt lunch på nått ställe (25kr för 3 personer inkl dricka) och tog en promenad mot tågstationen.

»FLER BILDER / THE GALLERY
»Yanqing Travel Guide

yanqingblog