En dagsutflykt 6-7 mil bort kostade 12kr svenska t/r. Vi fick springa runt ett tag för att hitta rätt buss, först i Peking och sen när vi skulle tillbaks, men annars funkade allt prima. Vi gick inte på muren närmast stan för vi var listiga och tänkte att det är mindre folk om man åker längre bort. Tjenare! Vi började med att gå till det enda matstället och betalade ihjäl oss för en tråkig Subway och lite kaffe. Man ska nog ha matsäck på såna utflykter…Kommersen var smått hysterisk med försäljare som både skrek och drog i en. Men det var en del fina saker att köpa om man var inne på shopping. Vi köpte vatten, kollade in en liten fin park och sen började vi klättra. Det tog ett tag att komma upp till muren men det var nog värt det sen. Rätt mäktigt faktiskt:)
Mursnutten i Mutianyu byggdes nån gång under Ming dynastin (1368-1627) på det som var kvar av en betydligt äldre mur från 550 – 557.
Otroligt varmt var det uppe på muren, en del folk men inte så farligt. Vi hann med en massa timmar på muren och vi kunde ha gått en bit längre men jag vägrade dom livsfarliga trapporna. Högt & brant som fan, med smala och höga trappsteg. Uäähh:( Alltsom allt kan man knata 2-3 (halvjobbiga) kilometer däruppe.

»FLER BILDER / THE GALLERY
»MERA KINA / MORE CHINA

mutiuanyblog

Great Wall of China – Mutianyu