souvenir

Souvenirer måste man ha! Jag brukar släpa med mig kvitton, sand & småsten, plastmuggar och annat jox. Sällan att jag har nått värdefullt med mig hem. Inte i pengar räknat iaf…
Eg inget av yttersta vikt men funderade bara över detta när jag hade tvättat min Mumin (Souvenir! inköpt på Muminkafeet i LaQua, Tokyo. Dom sålde även Hattifnattbullar!!) som hade blivit nästan svart. Ska ha den som mobilmumin när den har torkat…

Det dyraste jag nånsin köpt i Japan är nog min Totoro Zippo som jag fortfarande INTE har använt. Tror den gick lös för 800SEK. Brrr!! Från New Orleans köpte jag faktiskt en riktig handgjord Second Line parasoll. Allt enligt planerna. Och en bunta med t-shirts. Plus den promotröjan jag fick från Roadkill.
Från alla ställen köper jag ett kylskåpsmagnet elr två. Resten är allehanda minneskrafs…
Men brukar stenhårt bidra till den lokala ekonomin ändå för jag spottar direkt inte i kaffekoppen. Eller föraktar nån variant av den lokala husmanskosten. Ett stort semesternöje:) Och nej…där det finns vettig kaffe går jag inte till Starbucks. Fast ibland är det oundvikligt….dom har vissa saker som man bara måste ha ibland.
Som Frappé och Caramel Macchiato. Men för det mesta klarar man sig utan stället. Dyrt som fan är det också. Japan är ett finfint kaffeland fast jag inte trodde det. Starkt & gott kaffe på varje ställe förutom på Narita flygplats. USA kaffet har jag hört generellt dåliga saker om, men New Orleans gillar starkt kaffe och har flera speciella New Orleans Blends som är super! När man först har vant sig lite. Smakar inte som Löfbergs direkt…

Just  thinkin´about “souvenirs”…and all the crap I usually take home with me:) The most expensive one I ever bought was the Totoro Zippo I bought in Yufuin, Japan. Never used it yet…:)
In New Orleans I found my handmade Second Line parasol. And lots of t-shirts! Even got one for a present from the guys at Road Kill store on Decatur:)) But most of my souvenirs are like bits of paper, things I find, sand & small stones and fridgemagnets. Wha do people usually buy when they are away to places?? Still…i make my contribution to the local economy by frequently visiting coffeehouses.
And I love to try so many local dishes I possibly can…good & cheap=))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *