Reykjavik! Vi bodde hos Johannas kompis Atli ganska nära centrum, så allt var på gångavstånd. Fantastisk stad att dra runt på. Precis lagom stort och en massa att titta på. Bästa maten: soppa i bröd på Svarta Kaffir, snorbillig spaghetti med bröd & tillbehör på nått hak som inte kommer att finnas kvar nästa gång. Subway ska flytta in;(, hamburgarna på Lebowski´s och det bästa av allt var fisken på asiatisk/isländska Henry´s bara några meter från lägenheten. Klart vi hittade den sista dagen. Givetvis så var vi också och köade till Bæjarins Beztu Pylsur:) Islands bästa varmkorv med ”eina með öllu”!!
Mysigaste fikat var på Reykjavik Backpackers (hostel) som också hade liveband och filmer på kvällarna. Det fanns gott om fikaställen på stan och jag var på flera av dom, men trivdes bara väldigt bra på Backpackers, så gick dit minst en gång varje dag.  Varje morgon började med en latte på det närmsta fiket (glömt namnet:) där jag satt tills dom andra började vakna till liv.  Shopping blev det i vanlig ordning inte så mycket men jag o Johanna köpte varsin äkta isländsk luvkofta! Dyrt men ett superbra köp!! Johanna hade nåt annat hyss för sig en dag så jag och Atli åkte på valsafari. Inte att vi såg så mycket valar, åtminstone inte på nära håll, men det var en fin dag ute på vattnet.

»FLER BILDER / THE GALLERY

iceland12_reykjavik