Kirkenes (Stopp: Båtsfjord, Vardø, Vadsø, Kirkenes)

Tidig frulle och fint väder igen!!! Innan vi kom till Kirkenes så åkte vi igenom värsta dimman (TAAKE på Norska;)). Hur coolt som helst och man såg den bygga upp lite gradvis innan man slutligen befann sig mitt i gröten med siktet på noll. Framme i Kirkenes sa vi ledsamt nog adjö till våra kamrater Heidi och Elli-Noora som flög hem till Helsingfors därifrån. Vi skulle sakna dom!! Rätt bra med dimma i land också och vi tog bussen upp till nått museum som vi aldrig gick in i utan vandrade in i skogen. Vi var ute i timmar innan vi gick tillbaks till båten. I stan var alla skyltar både på Norska och Ryska för vi var ju precis vid Ryska gränsen. Bra dag i Kirkenes:) Sen vände vi båten och började ta oss neråt kusten igen.
Hoppade nästa gång i land i Vardø och Anja tog oss på en snabb promenad till häxmonumentet. Skitfint och riktigt intressant. passerade en trevlig liten kyrkogård också. Dom flesta hade dömts till “ild og bål”. »» Mer om Steilneset
Wiki: “Steilneset minnested är ett minnesmärke i Vardø i Finnmark fylke i Norge, ägnat 1600-talets häxprocesser i Finnmark och invigdes i juni 2011. Det är utformat av skulptören Louise Bourgeois och arkitekten Peter Zumthor”
Testade kungskrabba!! Och såg lite norrsken på kvällen-

♦THE GALLERY / ALLA BILDER♦